SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.

“We hebben een plan”, zegt het trainersduo vastberaden. “Maar laten we beginnen met de top vijf.” Tijdens de ploegvoorstelling bleek nogmaals dat SK Zillebeke een echte familieclub is. Niet alleen omdat iedereen graag op de foto wilde, maar ook omdat er de hele dag eten en drinken klaarstond voor iedereen die met de club te maken heeft.

Diego Caron, terug van een uitstapje naar de nationale dames van SK Staden, en Zonnebekenaar Diederik Pattyn vormen het nieuwe trainersduo. “We hebben weer zaterdagavondvoetbal in de Zandvoordestraat”, vertelt Diego. “De oude garde is terug, de reservespelers krijgen hun kans, en we hebben acht nieuwe aanwinsten, waarvan zes uit derde provinciale. We gaan voor de top vijf en elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen.”

Dezelfde voetbalvisie

Twee trainers die op gelijk niveau staan, dat is vrij uniek. Diederik Pattyn, die ooit training kreeg van Diego, heeft vijf seizoenen bij VKW Vleteren achter de rug. “We vormen een duo met dezelfde voetbalvisie,” vult Diederik aan. “De ambities zijn groot, zowel bij het bestuur als bij de spelers. Bij Zillebeke draait alles om teamgevoel en sfeer en het bestuur doet er alles aan om SK Zillebeke weer op de kaart te zetten.”

Een opvallende nieuwkomer is Andy Dewilde. “Op verzoek van Diego heb ik mijn handtekening gezet. Tien jaar geleden hing ik mijn schoenen aan de wilgen, ik woog 112 kilogram. Door mee te trainen weeg ik nu nog 95 en ik wil naar 82 kilogram gaan. Misschien speel ik mee met de reserven en wie weet word ik de verrassende invaller. Ik kon destijds al scoren en dat is niet veranderd”, grapt Dewilde. Kortom, SK Zillebeke is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Met sfeer, vastberadenheid en een flinke portie teamspirit gaan ze de competitie tegemoet. “Het belooft een spannend seizoen te worden.”

The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »