Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester waren vanzelfsprekend ook Samson & Marie present.

Terwijl Marie moest wachten tot ze haar liedje kon zingen, stelden we haar enkele vragen op het strand.

Je bent het gewoon om aan zee te verblijven?

Marie: “Inderdaad, ik ben een meisje van de zee. Mijn mama is origineel afkomstig van Nieuwpoort. Mijn papa was hier voor zijn werk uiteraard vaak in De Panne. Ik heb inderdaad feeling met de zee. Ik ben er dol op.”

Kom je ook gewoon om even te ontspannen naar de zee?

Marie: “Wil je rust, dan is de kust de ideale plaats om er te vertoeven. Tijdens de wintermaanden gaan we met de hond vaak eens wandelen aan de kust. Dan is er hier maar weinig volk en dan is het hier extra zalig vertoeven.”

Heb je een favoriete badstad?

Marie: “Ik moet toch Oostduinkerke zeggen. Dat is de plaats waar we de helft van de tijd verblijven. Daar voel ik mij écht thuis.”

De voorbereidingen voor de clipopname… © PADI

Het liedje ‘Naar Zee’ is een lied dat dateert uit 2008. Toen kwam het uit in de film ‘Hotel op stelten’. Het is dus geen nieuw liedje. Waarom opteerden jullie voor een bestaande song?

Marie: “’Samson & Gert’ hebben zo’n groot repertoire met mooie nummers dat het spijtig zou zijn om daar nooit nog iets mee te doen. We deden wel een paar kleine tekstaanpassingen, want in de vorige song wordt er nog over Marlèneke gezongen. Daar zing ik niet meer over. Het liedje werd inderdaad wat aangepast. Ik zou het echt waar zo spijtig vinden dat er met deze liedjes uit het verleden nooit nog iets wordt gedaan.”

Je kende dus het liedje al uit je hoofd. Moest je nu nog vaak repeteren om de song toch goed te kennen?

Marie: “De tekstaanpassingen vielen op zich nog mee. Ik kende het liedje natuurlijk al uit mijn hoofd.”

De clipopname… © PADI

Wanneer sta je met de nieuwe zomershow in Plopsa De Panne?

Marie: “We staan vanaf 22 juli tot en met 18 augustus zeven op zeven dagen in het Plopsa Theater in De Panne. Daar kijk ik heel hard naar uit. Ik ben immers graag bezig.”

Wordt het een speciale zomershow?

Marie: “Och, alles wat we met Studio 100 doen is altijd een beetje speciaal hé (glimlacht). Mijn broer Victor schreef het verhaal. Het is helemaal nieuw. Het gaat over een vakantie in eigen land.”

En op het einde van 2024 is er dan traditioneel ook een kerstshow?

Marie: “Inderdaad, vanaf 21 december zijn we met een spiksplinternieuwe kerstshow ‘Circus’ te zien in het Plopsa Theater in De Panne. Dit is een mooie familietraditie, die het hele gezin meeneemt op een betoverende reis vol plezier, humor en onvergetelijke momenten. Vanaf april 2025 trekken we ook met ‘Samson & Marie’ naar de Nederlandse theaterzalen. Daar kijk ik echt naar uit. In ’t verleden gingen we al naar Nederland, maar nu doen we echt een tour langs de theaterzalen in Nederland. Vroeger traden we op in zalen dichtbij de Vlaamse grens, nu trekken we doorheen Nederland. We maken dus ook de Nederlandse kindjes blij.” (PADI)

De single ‘Naar Zee’ is sinds gisteren te beluisteren. Vanaf vrijdag 5 juli is de videoclip te zien op het Samson & Marie YouTube kanaal en Studio 100 TV.

The post Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »