Russisch zomeroffensief loopt niet zoals gepland: ‘Ze moeten meer en meer improviseren’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »