Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.

Ze zijn allebei van Rekkem afkomstig. Annelien Loosvelt (31) studeerde voedings- en dieetkunde en was altijd in die sector actief. De jongste jaren als quality officer bij Alpro. Benoit Loosvelt (32) werkte tot voor kort voor Vanassche Firefighting Engineering in Hulste. Samen hebben ze een dochtertje, Olivia (4), en tot voor kort woonden ze in Bistierlant, de nieuwe verkaveling op de grens met Harelbeke in Deerlijk.

Drie jaar in bijberoep

“We stammen beiden uit kroostrijke families van zelfstandigen”, start Annelien haar verhaal. “Ik heb altijd een voorliefde gehad om lekkere taarten te maken en dat leidde zo’n drie jaar geleden tot de opstart van Soes. Ik bakte er taarten in bijberoep en mijn creaties vielen blijkbaar best in de smaak. Het werd een succes en ik moest al snel mijn gewone professionele bezigheden terugschroeven. De droom om samen een eigen zaak uit de grond te stampen, bleef bestaan en wordt nu werkelijkheid.”

“Het was dus tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen”, vult Benoit aan. “We hebben onze woning in Bistierlant verkocht en zijn onlangs verhuisd naar het pand in de Schoolstraat, waar vroeger de bank BNP Paribas Fortis was gevestigd. We zijn hier ideaal gevestigd in het centrum van de gemeente. Er is hier veel passage, achteraan is er een parking voor de klanten en onze koffiebar zien wij als een goede aanvulling van de vele mooie zaken die hier al in Deerlijk te vinden zijn.”

Meer dan koffie

“We hebben de jongste maanden niet stilgezeten en hebben het oude bankgebouw omgetoverd tot een gezellige koffiebar. We krijgen alvast heel positieve commentaar over de warme inrichting van onze zaak”, aldus het koppel.

Waarvoor je in Soes allemaal terecht ken? “De boventitel luidt niet voor niets ‘Much more than coffee’. We hebben een uitgebreid aanbod. Van ontbijt over apero tot lunch, het kan allemaal.”

“We hebben een ruim assortiment aan koffies, melkdranken, milkshakes, huisgemaakte, smoothies en sapjes. Lekkere wijntjes, bieren en frisdranken en hapjes zoals tapasplanken en nacho’s… Voor het lunchen hebben we dagverse soep, salades, croques en pasta’s. In de namiddag kan je bij ons terecht voor pannenkoeken, wafels, gebak en ijscrème. Tijdens het weekend, op zaterdag en zondag, bieden we verschillende ontbijtformules aan.”

Soes is elke dag (uitgezonderd maandag en dinsdag) open van 9 tot 18 uur (zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur).

Soes, Schoolstraat 15, Deerlijk. Meer info: 056 90 60 14, www.soesdeerlijk.be en [email protected].

The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »