Roeselaarse Nathalie Muylle (55) eerste vrouwelijke fractieleider voor CD&V in de Kamer

Nathalie Muylle is al zeker tot de installatie van de nieuwe regering de fractieleider van CD&V in de Kamer voor Volksvertegenwoordigers. En dat is een primeur, want ze is de eerste vrouw die dat voor haar partij doet. Nathalie Muylle is ook schepen in Roeselare en was in coronatijden ook een tijd minister.

Nathalie Muylle is al sinds 2010 schepen in de stad Roeselare. Dat onderbrak ze even toen ze in oktober 2019 minister werd. Op 3 oktober 2019 legde Nathalie Muylle de eed af als Federaal Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken belast met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Personen met een handicap. Ze volgde daarmee Wouter Beke op die minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding in de Vlaamse regering werd. Maar nog geen jaar later, bij de vorming van de regering-De Croo, keerde ze terug naar het Federaal Parlement als volksvertegenwoordiger. De manier waarop ze toen naast een ministerpost greep, nadat ze in bizarre tijden best indruk had gemaakt het jaar ervoor, gebeurde niet echt netjes.

Opvolgster van Servais Verherstraeten

Nathalie Muylle keerde dan terug als schepen in Roeselare, waar ze sinds januari 2021 schepen is met als bevoegdheden omgevingsvergunningen, ruimtelijk planningsproces, stadsontwikkeling, stedelijk basisonderwijs, SASK, STAP, patrimonium en wijkhuizen. De recente opening van het nieuwe stadhuis in Roeselare, waar ze al vanaf dag 1 bij betrokken was, is een van de realisaties waar ze mee haar schouders onder zette.

Nu wordt ze dus ook fractieleider voor CD&V in de Kamer voor Volksvertegenwoordigers. Ze behaalde bij de recente verkiezingen, waar ze samen met Hilde Crevits als sterke West-Vlaamse dame werd uitgespeeld, 37.115 voorkeurstemmen. Ruim goed voor een herverkiezing als kamerlid. Als fractieleider volgt ze nu al zeker tot de vorming van de nieuwe regering Servais Verherstraeten op.

Bio Nathalie Muylle.

The post Roeselaarse Nathalie Muylle (55) eerste vrouwelijke fractieleider voor CD&V in de Kamer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »