Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.

Jongeren, en vooral meisjes, vinden nog steeds moeilijk hun weg naar een studierichting binnen het STEM-domein, ondanks de talrijke loopbaankansen en werkzekerheid op lange termijn. “Door lagereschoolkinderen en tieners deel te laten nemen aan STEM-kampen, in combinatie met sport, willen we vooroordelen bijstellen en kinderen de kans geven hun talenten te ontdekken”, zegt Lisbeth Vandenbruwane van het VTI.

De eerste week van het kamp staat in teken van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’, waarbij kinderen zeepkisten, raketten en duikboten kunnen bouwen. Volgende week gaan de deelnemers onder meer met een 3D-printer en lasercutter aan de slag rond het thema tijdreizen.

STEMmania kan rekenen op de steun van serviceclubs Kiwanis, Zonta en Rotary en op de steun van de groep Plastics@Tielt.

The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »