Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.

Er staan heel wat panden in de Oostendse binnenstad leeg. Dat vormt een uitdaging voor het centrum van de badstad. “En uitdagingen gaan we maar al te graag aan”, vertellen de ondernemende vrouwen. Marie-Charlotte runt immobiliënkantoor Vanbeckevoort en Ellen is eigenares van concept store Lily. “Leegstand in de winkelstraten is al een tijd een probleem maar we kunnen niet alles oplossen. We zijn er echter wel van overtuigd dat alle kleine beetjes helpen.”

Ellen organiseert deze zomer daarom een pop-up winkel met solden en wilde bewust in een pand trekken dat al een hele tijd leeg staat. Samen met Marie-Charlotte koos ze voor het grote pand op de hoek van de Hertstraat en de Langestraat in de residentie van de vroegere cinema Rialto. Het pand ligt iets verderop van haar eigen winkel in de Herststraat.

Hoge plafonds

“Het pand leven inblazen, er voor het eerst sinds het bestaat mensen de binnenkant laten ontdekken … Ik ben ervan overtuigd dat het ogen kan openen”, vertelt Ellen. Het gebouw is grotendeels bewoond door senioren en heeft een mooi, groen binnenplein. Het handelspand op het gelijkvloers staat sinds vier jaar leeg. “Het is gigantisch, heeft veel ramen met zicht op het binnenplein en plafonds van zes meter hoog”, zegt de onderneemster nog.

Ellen en Marie-Charlotte hopen dat geïnteresseerden de charme en de mogelijkheden van het pand, dat nog in ruwbouwstaat is, ontdekken. De pop-up van Lily zal elke dag open zijn tot en met 21 juli.

The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Grafdelver Sven (42) onthult wanpraktijken op kerkhof en dient klacht in: “Respectloos om zo om te gaan met overledenen”

De 42-jarige Sven Seymortier heeft klacht ingediend bij de lokale politie van Lokeren over wantoestanden op het kerkhof Oude Brug in Lokeren. “De feiten wegen op mij”, zegt hij. “Zo zag ik mijn collega het lichaam van een overleden zuster op eigen initiatief opgraven om daarna in een knekelbak te dumpen. Zo, nu hebben we plaats voor een nieuwe begraving,

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »