Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »