Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.

Vijftien jaar geleden startte Ostend Beach als een klein feestje op het strand met 3.000 bezoekers. Het idee ontstond om er een heus festival van te maken en anno 2024 worden zo’n 25.000 bezoekers verwacht met het nieuwe festival Summerlove die erbij is gekomen aan de vooravond van Ostend Beach.

Summerlove

“Voor onze 15de verjaardag wilden we er iets speciaal bij doen. Het is een nieuw concept aan de vooravond van Ostend Beach. Alles staat hier toch al klaar. Op de festivaldagen zitten we al redelijk op maximumcapaciteit; we kunnen hier niet meer zo veel groeien. We hebben daarom beslist om op donderdag, de Vlaamse Feestdag, iets op poten te zetten voor een volledig andere doelgroep met Pommelien Thijs, Regi en Suzan en Freek”, vertelt Jan Mortelmans.

Ook Ostend Beach blijft heel wat festivalgangers naar Oostende trekken. “De locatie hier op het strand in het midden van de stad is voor ons al altijd heel belangrijk geweest, maar we zien ook dat het voor veel mensen het verschil maakt. We spelen er nog meer op in met de nachttreinen. We maken het mensen gemakkelijk om naar hier te komen. We proberen het strand ook mooier in te richten, de tenten zijn iets groter, de podia zijn iets groter en mooier aangekleed.”

Daft Punk Tribute band

Op het programma staan er opnieuw enkele toppers. “Armand van Helden zal de zondag afsluiten. Op zaterdag komt Robot Rock alive, de Daft Punk Tribute band. De echte groep treedt niet meer op sinds 2007. Er is wel nog altijd een grote fanbasis. Op de radio hoor je nog regelmatig hun nummers. Veel fans hebben de groep nooit live aan het werk gezien. We wilden iets speciaal doen voor de 15de verjaardag en we hebben de beste tributeband gevonden in de wereld die de volledige laatste show naspeelt. Het is dus niet enkel de muziek, maar ook de show die terugkeert. Dat slaat enorm aan.”

Er is dit jaar ook een culinaire samenwerking met restaurant Storm. “Dat loopt enorm goed. Er zijn nog een zestal plaatsen, maar voor de rest is alles uitverkocht. We zien ook dat de viptickets heel hard gaan en ook de combitickets en onze boxen zijn uitverkocht. We gaan dus opnieuw naar een topeditie mét mooi weer”, knipoogt Kevin Beirens.

Info: www.ostendbeach.be en www.summerlove.be

The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »