Orkaan Beryl laat spoor van vernieling achter in Jamaica en zet koers naar Mexico

Orkaan Beryl is vannacht langs de zuidkust van het eiland Jamaica getrokken met windsnelheden tot 215 kilometer per uur. Beryl heeft er een spoor van vernieling achtergelaten. Volgens de lokale autoriteiten is er zeker 1 dode gevallen. De krachtige orkaan van categorie 4 trekt nu verder door het Caribisch gebied richting Mexico. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »