Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.

“Na een lange periode van onzekerheid en negatieve aandacht voor onze gemeente is er eindelijk een beslissing waarop we hadden aangedrongen. Nu, vier maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen staat de kiezer voor een duidelijke keuze: doorgaan met het huidige beleid of kiezen voor vernieuwing en verbetering. Het is tijd om de kaarten opnieuw te schudden. Onze fractie heeft steeds voorgesteld om constructief mee te werken en de gemeente niet in een onbestuurbaarheid te storten.”

“Echter, de steun die de partij Visie aan de veroordeelde burgemeester bleef geven, ligt nog vers in het geheugen. Maar: ‘genoeg is genoeg’. Het is tijd om de kaarten te herschudden, vanuit de oppositie kunnen we lopende dossiers nog afwerken. Laat de kiezer dan op 13 oktober beslissen over de toekomst van onze gemeente. Vandaag is er een uiteindelijk een beslissing na een lange, negatieve periode.

Slechte timing

Dat uittredend minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) alsnog een beslissing ging nemen voor de installatie van de nieuwe Vlaamse regering is geen verrassing. De timing komt wel zeer ongelegen voor de meerderheidspartij Visie.

Als de burgemeester niet in beroep gaat bij de Raad van State, dan zal er een waarnemend burgemeester moeten worden aangesteld en wordt dat schepen Nessim Ben Driss (Visie). Er resten in deze legislatuur maar enkele maanden meer. Begin december is er de installatie van de nieuwe gemeenteraad, een maand eerder dan in het verleden.

The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »