Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.

Vandecasteele Houtimport werd in 1883 opgericht door Louis Vandecasteele en bestond uit een houtatelier en een wagenmakerij. Na vier generaties is het Aalbeekse bedrijf intussen uitgegroeid tot dé toonaangevende leverancier van hout. “Mijn vader Urbain was een visionair en heeft 45 jaar geleden nog de bomenrij naar Rollegem met platanen geplaatst. De mooiste laan van Kortrijk”, vertelt Stefaan. “We zijn zeer tevreden met het resultaat. Het is ook in het belang voor de veiligheid in Aalbeke; De bomenrij scheidt bijvoorbeeld het fietspad van de weg. We hebben een goede samenwerking genoten met Stad Kortrijk en Aannemingen Penninck uit Roeselare.”

“Mijn vader Urbain was een visionair en heeft 45 jaar geleden nog de bomenrij naar Rollegem met platanen geplaatst” – Stefaan Vandecasteele

De Knokstraat werd heringericht als éénrichtingsstraat. “Deze straat werd opgewaardeerd tot een aangename, verkeersveilige en lokale weg. Door te voorzien in bredere voetpaden, afwisselende parkeerstroken en groenzones met bomen verhogen we de leefbaarheid en de verkeersveiligheid en wordt de Knokstraat onderdeel van de reeds heraangelegde dorpskern”, zegt Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.

Anne (tweede van links) met enkele buurtbewoners tijdens de opening © MD

Anne Van Slambrouck woont wat verderop in de Luingnestraat. Gisteren nam ze tevreden een kijkje in de Knokstraat. “Het open groen is mooi. Het creëert meer ruimtegevoel en kan dus misschien ingezet worden voor activiteiten en de buurt samenbrengen. In het begin kijkt iedereen natuurlijk wat op tegen de werken en omleidingen, maar je merkt dat de stad op veel vlakken inspanningen doet om Kortrijk beter te maken. Bepaalde plaatsen waar er tijdens de werken eenrichtingsverkeer gold, mogen voor mij gerust blijven zoals de Zevekotestraat. Het is toch te smal en één van de twee wagens moest stevig achteruit steken om de ander te laten passeren.”

“In het begin kijkt iedereen natuurlijk wat op tegen de werken en omleidingen, maar je merkt dat de stad op veel vlakken inspanningen doet om Kortrijk beter te maken” – Anne Van Slambrouck

Peter Denuce woont in de Zevekotestraat, maar ziet het verkeer liever in de andere richting uitgaan. “Het is een sluipweg voor de industriezone in Moeskroen. In de bocht staan drie paaltjes op mijn eigendom die steeds kapot worden gereden en dus ook mijn borduren. De paaltjes wil de stad nu vervangen door flexpalen, maar dat lijkt me geen oplossing.”

The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »