“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.

De verbroedering tussen het Belgische en het Duitse Staden vindt om de twee jaar afwisselend in Vlaanderen en Duitsland plaats. Dit keer neemt Staden Duitsland de honneurs waar. “Er wordt in Florstadt-Staden – Het Duitse Staden is een deelgemeente van Florstadt verbroederd van zaterdag 27 juli tot maandag 29 juli”, legt Marc Van Ysacker (66) uit. “Het is de bedoeling dat ik er op zaterdag aankom. Ook de delegatie uit het Vlaamse Staden komt die dag immers aan in Duitsland, net als de ouders van de Chirojongens. Die bezoeken er hun kinderen die in Staden Duitsland van 21 juli tot 31 juli op bivak zijn.”

Pittig

“Ik vertrek in mijn thuishaven Westrozebeke met de koersfiets op dinsdag 23 juli. De eerste rit trekt richting Lobbes in Wallonië en is goed voor 150 kilometer. De dag nadien gaat het van Lobbes naar Durbuy, een rit van 123 kilometer. Nadien volgen ritten van 133, 102 en 79 kilometer. Ik blijf 2 nachten in Duitsland en trek nadien opnieuw richting België. De eerste terugrit richting Wetzlar is slechts 55 kilometer lang, maar nadien volgen nog ritten van 141, 154, 149 en 120 kilometer.”

“Vooral de heenreis is nogal pittig”, weet Marc. “De rit naar Lobbes is lang, maar niet te lastig, maar de volgende ritten lopen door de Ardennen en door het Eifel- en het Taunusgebergte. De terugweg zou iets minder lastig zijn, omdat ik via Vlaanderen en niet via Wallonië terugkeer. Daar staat echter tegenover dat de ritten langer zijn. Ik trek per fiets richting Duitsland omdat ik het verbroederingsinitiatief heel genegen ben”, gaat Marc verder. “Ik trek overigens bijna ieder jaar naar het Duitse Staden. In 1988 – ik was toen 30 – trok ik ook al per fiets richting Duitsland. Ik zwierf toen door Duitsland met een bepakte en bezakte fiets van jeugdherberg naar jeugdherberg. Uiteraard heb ik ook toen Staden Duitsland bezocht waar ik bij mijn vaste gastfamilie terecht kon. Ook nu verblijf ik goed twee dagen bij dezelfde familie.”

101 lentes

“Mijn gastheer heeft ondertussen al de gezegende leeftijd van 101 lentes bereikt”, vertelt Marc. “De man en zijn overleden echtgenote waren landeigenaar en hadden behoorlijk wat grond in hun bezit. Daarop werden ondertussen appartementen opgetrokken. Eén appartement is voorbehouden voor zijn zoon en diens kinderen voor het geval ze bij hun vader en grootvader komen logeren. De zoon was er onmiddellijk voor te vinden dat ik een paar dagen in zijn vakantie-appartement zou verblijven. Ik vond het nu het moment om nog eens per fiets naar Staden Duitsland te trekken nu het nog kan en de gezondheid nog optimaal is.”

Van hotel naar hotel

“Op mijn leeftijd nu, zie ik het niet meer zitten om te sukkelen zoals in 1988. Ik haal dit keer mijn koersfiets van stal en krijg voor mijn bagage hulp van mijn zoon Roel. Roel is bereid om van etappeplaats naar etappeplaats te rijden met zijn camper die hij zelf helemaal opgekalefaterd heeft. Ik slaap ook niet meer in jeugdherbergen, maar heb in ieder etappeplaats een hotelkamer voor twee gereserveerd. Roel zal mijn bagage van hotel naar hotel voeren en trekt er ondertussen onderweg op uit met een makker.”

“Ik ben wel nog op zoek naar een fietscompagnon om naar het Duitse Staden en terug naar Westrozebeke te fietsen. Voordeel van een fietsmakker is dat je onderweg gezelschap hebt en dat je elkaar in geval van nood hulp kan bieden. Nog een voordeel is dat de ene de fietsen in de gaten kan houden als de ander een bakkerij of een winkel binnenstapt. Ik zou niet willen dat ik buiten kom met een brood, maar mijn fiets verdwenen is, vandaar. De compagnon die ik zoek, dient een fietser in goede conditie te zijn die het ook gewend is om te fietsen, of iemand met een elektrische fiets, maar dan wel geen speed pedelec. Een oproep of Facebook leverde voorlopig nog niks op.”

Wie mee wil fietsen met Marc kan contact opnemen via [email protected] of via 0474 46 39 16.

The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »