Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.

In het strategisch meerjarenplan 2020-2025 stond de ambitie om op zoek te gaan naar een nieuw, toegankelijker politiekantoor. “Het begon met het idee om de regiopost te integreren in het AC/DC”, zegt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld). “Maar na onderzoek en de mogelijkheid om een aanpalende woning in de Hospitaalstraat te kopen, werd beslist om de politiepost Staden onder te brengen in een apart pand.” Het gemeentebestuur kocht de woning halverwege 2021 aan voor 255.000 euro. De totale verbouwingskosten bedroegen 368.000 euro, waarvan 58.000 euro werd bijgedragen door de politiezone Arro Ieper.

Alle nodige faciliteiten

Het nieuwe commissariaat is voorzien van alle nodige faciliteiten waaronder een veiligheidssas, een verhoorruimte, een keuken, sanitair met douches en een afgesloten garage met plaats voor drie voertuigen. “Bovendien voldoet het gebouw aan de toegankelijkheidsnormen met brede deuren, een aangepast toilet voor bezoekers en een lage inkomdrempel”, aldus de burgemeester.

“De regiopost is de dagelijkse uitvalsbasis voor drie wijkinspecteurs, twee steunteamleden en een administratief bediende”, zegt korpschef Kenneth Coigné. “Je kan er onder meer terecht om een klacht of aangifte te doen. De verhuizing van de oude locatie in Westrozebeke naar het nieuwe pand in Staden is een belangrijke stap om de politie zichtbaarder en toegankelijker te maken voor de inwoners.”

Je kan op afspraak terecht in de regiopost Staden, in de Hospitaalstraat 5. De post is elke dinsdagvoormiddag, donderdagnamiddag en elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand open.

The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »