Niet enkel Joost Klein is topper op Moen Feest: “Maar hij zorgde wel voor boost in ticketverkoop”

Drie dagen Moen Feest betekent een opsomming van topnamen in de muziekwereld. De meest besproken artiest zal ongetwijfeld Joost Klein zijn, die zaterdag om 16.45 uur op het podium staat.

“Joost heeft zeker voor een boost in de ticketverkoop gezorgd. Het is trouwens het enige optreden van de Nederlander in onze provincie. Niettemin blijken de jongens van Clouseau ook nog steeds heel geliefd te zijn, want vrijdag is de beste dag”, zegt Niko Vanderschelden van Moen Feest.

Nu al blijkt het festival een topper te worden. “Vorig jaar waren er zo’n 14.000 bezoekers en nu zijn er al 13.000 tickets de deur uit. Wetende dat de laatste dagen voor het festival en de dagen zelf de ticketverkoop nog piekt, zullen we zeker boven de 14.000 bezoekers zitten, of dit toch minstens evenaren. We zijn het enige festival in Vlaanderen dat zo’n topaffiche kan aanbieden aan een prijs die zowat 20 procent goedkoper is dan de andere festivals.”

Moen Feest is dit jaar een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar men verwacht het meest van Clouseau en Pommelien Thijs op vrijdag, Joost Klein, Kortrijk Drumt en ’t Hof van Commerce op zaterdag en Camille en Regi & Linda op zondag.

Doventolken

Moen Feest wil er voor alle muziekliefhebbers zijn en zorgt op vrijdag voor gebarentolken, zodat slechthorenden ook kunnen feesten. “We werken daarvoor samen met de organisatie Doof & Events. Er zal aan het podium een speciale zone gecreëerd worden voor de slechthorenden zodat ze zowel de tolken als de artiesten goed zien. We verwachten zo’n 75 mensen die van die service zullen genieten.”, aldus Niko

Ook aan de andersvaliden werd gedacht. “We hebben de plannen van ons festivalterrein voorgelegd aan een organisatie die bekijkt hoe we alles kunnen toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers.”

Nieuwe ingang

Nog veranderingen zijn een pop-uprestaurant tijdens het festival en het gebruik van herbruikbare bekers. De belangrijkste wijziging zal ongetwijfeld de ingang van de festivalzone zijn. Die werd 180 graden gedraaid, waardoor bezoekers nu langs het kanaal Bossuit-Kortrijk het terrein moeten betreden. (GJZ)

Info: www.moenfeest.be

The post Niet enkel Joost Klein is topper op Moen Feest: “Maar hij zorgde wel voor boost in ticketverkoop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »