Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”, klinkt het onder meer.

 

Meer krantenkoppen in België

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Domper voor Spanje: draaischijf Pedri mist rest van EK, ‘dader’ Kroos excuseert zich

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III

Basketbalclub House of Talents Kortrijk Spurs heeft met de 24-jarige John Newman een derde Amerikaan gestrikt met het oog op volgend seizoen. Hij is een small forward / shooting guard van 1.96m.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III appeared first on KW.be.

Lees meer »