Minivoetbalclub ‘De Gebroken Pijl’ viert 50-jarig bestaan: “Voetballende vriendenkring”

Met een uurtje zaalvoetbal in de Groene Meersen zette ‘De Gebroken Pijl’ hun jubileum in zoals de club al 50 jaar doet. Elke woensdagavond meten vijf tegen vijf zich fysiek en technisch. In een ludieke vriendensfeer is de band aan de bar al even belangrijk. Nieuwe spelers die blijven zijn zeker welkom.

Wekelijks op woensdagavond een uurtje vriendschappelijk maar sportief sjotten, zonder competitieve doelen. Minivoetbalclub ‘De Gebroken Pijl’ speelt op die wijze al 50 jaar in De Groene Meersen met nog steeds een vaste kern van een 15-tal spelers, Zedelgemse vrienden onder elkaar. Na de inspanning volgt nog steeds de ontspanning aan de bar.

Grote reünie

Lange tijd was dat in café Memling op Zedelgem dorp, waar de vereniging ook geboren werd in 1974. De clubnaam was een knipoog naar de schuttersgilde van de stichtende leden. Voor het 50-jarig jubileum slaagde het bestuur (secretarissen Hans Declerck en Pascal Cornillie, en voorzitter Steven Slabbinck) erin, om op basis van getuigenissen van (oud-)spelers 83 voetballers van toen en nu uit te nodigen voor een reünie met barbecue.

“Basisvoetbaltalent en -conditie volstaan. Het wekelijks volhouden, is nog beter” – voorzitter Steven Slabbinck

“In die vriendengroep kenden we ook enkele profspelers, zoals Yves Feys en Bert Lamaire die destijds bij Cercle Brugge voetbalden en de technische kant in het spel brachten. Zij konden mooie passen geven, en het spel openbreke n“, herinnert Dirk Benoot zich als speler van het eerste uur nog levendig.

Hechte vriendschap

Minstens even belangrijk als het minivoetbalspel, blijft als rode draad de verbroedering achteraf. Destijds in café Memling en nu in de kantine van de Groene Meersen werd achteraf het vochtgehalte aangevuld, en meer dan eens tot in de late uurtjes tussen pot en pint doorgezakt. Herinneringen die tijdens de reünie kleurrijk opgehaald werden. Net door die hechte vriendschap blijft De Gebroken Pijl al een halve eeuw duren, al sinds de opening van het sportcomplex.

Tijdens het spelplezier op woensdagavond gaat het er soms onzacht aan toe. De officiële minivoetbalregels worden niet altijd even strikt toegepast, wat de spelers meer strijdvaardig maakt om wervelend te scoren zonder scheidsrechter. Voorzitter Steven Slabbinck probeert zeker twaalf spelers per match bijeen te krijgen, om per ploeg ook te kunnen wisselen.

Versterking welkom

“Er zijn gerust nog spelers tussen de 30 en 55 jaar welkom. Een basisvoetbaltalent en -conditie volstaan eigenlijk al. Het wekelijks volhouden, is nog beter. Ons clubje kent geen competitie. We zijn en blijven een voetballende vriendenkring.” (HV)

The post Minivoetbalclub ‘De Gebroken Pijl’ viert 50-jarig bestaan: “Voetballende vriendenkring” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »