Luchtvaartcijfers stijgen voor vierde jaar op rij, maar nog steeds niet op niveau van voor corona

Vorig jaar kregen de Belgische luchthavens opnieuw meer reizigers over de vloer en waren er ook weer meer vluchten. Toch blijven de cijfers nog altijd onder het niveau van voor de coronacrisis van 2019.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak van ouder”

Het seizoen moet nog goed en wel starten, maar voetbalclub KSK Geluwe weet nu al dat er haar een extra taak wacht. Na een klacht over racistische uitspraken van een ouder tegen de scheidsrechter moet de club acties ondernemen die racisme moeten tegengaan.
The post Voetbalclub KSK Geluwe veroordeeld voor racisme tegenover scheidsrechter: “Als club gestraft voor foute uitspraak

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »