Lichaam gevonden in zoektocht naar meisje (12) dat vermoedelijk werd aangevallen door krokodil

In Australië is tijdens de zoektocht naar een twaalfjarig meisje een lichaam gevonden. Vermoed wordt dat het meisje aangevallen werd door een krokodil, melden Australische media.

 

Meer krantenkoppen in België

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »