Kraker tussen Van Gerwen en Littler in eerste ronde World Matchplay, Van den Bergh opent tegen Duitser Schindler

Michael van Gerwen-Luke Littler. We krijgen meteen een kraker van jewelste in de eerste ronde op de World Matchplay – een van de belangrijkste dartstoernooien van het jaar. Het toernooi vindt van 13 tot 21 juli plaats in Blackpool. Dimitri Van den Bergh moet in de eerste ronde voorbij Martin Schindler. 

Meer krantenkoppen in België

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense leger meldt nieuwe Russische aanvallen in oosten van het land

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »