KIJK. “Salute!”: burgemeester drinkt water uit Gardameer na virusuitbraak die honderden mensen ziek maakte

Na de grote uitbraak van het norovirus in een dorp aan het Italiaanse Gardameer heeft de burgemeester van de gemeente Brenzone een video gedeeld waarin hij water uit het meer drinkt. Op die manier wil hij vakantiegangers geruststellen en aantonen dat er geen gezondheidsrisico meer is. Door de uitbraak werden honderden toeristen en inwoners ziek. 

Meer krantenkoppen in België

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »