Kapster Kaat moet het rustiger aan doen: “Zes dagen op zeven werken vreet aan je lichaam”

“Mijn mama verdient wel een mooi bloemetje omdat ze dag en nacht voor me klaarstaat, ondanks haar spierziekte”, mailt Justine Vandecaveye naar onze redactie. “Ze doet alles wat ze kan voor mij. Ik kan me geen betere moeder wensen!”

We worden in Lauwe verwelkomd door de goedlachse Kaat Van Haverbeke (56) en haar flink uit de kluiten gewassen dobermann Maurice. Maar een troost, het is een braaf beestje. Heftig maar braaf. Maar we zijn hier natuurlijk om Kaat in de bloemetjes te zetten.

Kaat heeft samen met manlief Mario twee kinderen: Maxime (29) en Justine (18). De vijftiger is geen onbekende in Lauwe en omstreken. De voorbije 30 jaar was ze een geliefde kapster. Maar fibromyalgie en reuma zorgden ervoor dat Kaat tegen haar zin de schaar en kam moest neerleggen.

“Zes dagen op zeven werken vreet aan je lichaam. Ik heb nooit echt gerust in al die jaren”

“Misschien heb ik te veel willen doen”, mijmert de kapster op rust. “Zes dagen op zeven werken vreet aan je lichaam. Ik heb nooit echt gerust in al die jaren. Ik kon niet eens gaan zitten als ik moe was. Altijd bezig blijven. Ondanks de waarschuwingen van de dokter om het wat rustiger aan te doen. Maar ja… Ik zou echt liever werken. Als coiffeuse ben je van ‘s morgens tot ‘s avonds tussen de mensen… En maar babbelen. Nu zit ik hier tussen vier muren. Gelukkig kan ik me wel bezighouden met de was en de plas. En taxi spelen voor Justine en haar vriend Tash.”

Ondanks haar spierziekte en een agressieve kanker vorig jaar, waar ze gelukkig heel snel bij was, straalt Kaat. “Ik ben positief ingesteld. Er zijn mensen die het slechter voor hebben.”

The post Kapster Kaat moet het rustiger aan doen: “Zes dagen op zeven werken vreet aan je lichaam” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »