Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest

Ze mag nu wel al de helft van haar leven buiten de stad spenderen, ze komt nog altijd graag terug naar ‘haar’ Izegem. Katrien Van Opstal groeide met haar drie oudere zussen op in de Blekerijstraat als dochter van Willy Van Opstal (overleden in 1995, red.) en Hilda Pevenage. “Als kind speelden we met vriendjes vaak buiten in de straat, in het middelbaar ontdekten we ook het levendige uitgaansleven in Izegem. Ik was ook actief in ‘t FOS en spendeerde veel tijd in het JOC. Ik hielp er ook mee, in die tijd maakte ik ook al deel uit van muziekbandjes. Weet je dat ik zopas met met zijn zoon naar ‘t Hof van Commerce ging kijken. Wel, ik was er destijds bij toen ze van start gingen. We zeiden altijd dat iets in het water zat in Izegem, er was hier altijd wel iets te doen.”

“Wat mijn openingsdans wordt? Een medley waar ook ‘Ik dans wel met mezelf’ een plaatsje in krijgt”

Katrien bleef na haar studies echter in Gent plakken, ging vervolgens in de zoektocht naar een ‘huis met tuin’ in Nazareth wonen. Tien jaar geleden gingen de vader van haar zoon en Katrien uit elkaar en vijf jaar geleden werd ze ook geconfronteerd met een burn-out en een depressie. Een jaar geleden ging haar vriend bij haar weg….

En dat bleek het signaal voor het avontuur dat uitmondde in huwelijk met jezelf…

“Khaled Hosseini schreef ooit dat je op de bodem van de put het goud vindt. Toen mijn lief vertrok, kreeg ik natuurlijk een ferme djoef. Maar ik wilde na die nieuwe tegenslag sterker terugkomen. Er zat een lege plek rond mijn ringvinger, dus ging op zoek naar iets voor mezelf. Het werd een mooie gouden ring, die me aan een trouwring deed denken. Ik voelde het tintelen in mijn buik. Van daaruit kwam het idee om met mezelf te trouwen. Ik had er geen research rond gedaan, maar had ooit gezien in een docu van Martin Heylen dat vrouwen in Azië dat wel meer doen. Die doen dat vooral om het feest, mij was het daar niet om te doen.”

Hoe reageerden ze op het gemeentehuis in Nazareth op je vraag?

“Daar keken ze natuurlijk op van mijn vraag. Het bleek ook praktisch een probleem te geven omdat je twee rijksregisternummers nodig hebt om dat te officialiseren, maar ik heb er natuurlijk maar eentje. Maar uiteindelijk raakte alles in orde.”

“Vlak nadat ik besloten had om dit te doen, vond ik dat ik dit avontuur ook in een boek moest gieten. En mijn wettelijk huwelijk was tegelijk ook mijn boekvoorstelling. Er waren veel vrienden en familie aanwezig, maar aangezien een huwelijk ook openbaar is, kon iedereen komen. Het enige wat ik niet heb overgehouden aan mijn huwelijk is een trouwboekje. Voor de rest verliep alles zoals op een gewoon huwelijk.”

Hoe waren de reacties?

“Heel positief. Op sociale media krijg je wel wat toegestuurd, iedereen mag een mening hebben, maar daar hecht ik geen belang aan. Wel aan de mening van de mensen die er voor mij echt toe doen, zoals mijn mama met wie ik een heel open gesprek erover heb gehad, net als met mijn kersverse ex-partner. Veel mensen herkennen zich ook in mijn verhaal. Je moet jezelf leren graag zien, in goede en kwade dagen en dat is inderdaad niet altijd makkelijk. Maar het is pas als je jezelf goed in je vel voelt, dat iets kunt betekenen voor een ander.”

Je geeft nu zondag in De Goede Zaak in Zwalm ook een heus trouwfeest. Zal je dan opnieuw je trouwjurk aantrekken?

“Zeker. Die heb ik op de kop kunnen tikken in een Kringwinkel in Lommel toen ik op de terugweg was van Maastricht. Toen ik uit het pashokje stapte, kreeg ik al positieve reacties. Een kleedje van 75 euro en 10 euro voor bijpassende witte laarsjes, dat valt dus mee. Het zal een echt trouwfeest zijn. Ik hoop dat mijn mama, die niet aanwezig kon zijn op het wettelijk huwelijk, mij kan weggeven. De openingsdans? Dat zal wel een medley worden waarin ‘Ik dans wel met mezelf’ (van De Kreuners, red.) wel een plaatsje zal krijgen.”

En binnenkort keer je ook wekelijks terug naar Izegem!

“Ik ga op maandag lesgeven aan de academie in Izegem, waar ik nog heel wat oude bekenden tegen het lijf loop. In de opleiding Jazz-Pop-Rock zal ik zang doceren, er zijn nog plaatsjes vrij! Zelf ben ik ook nog actief als zangeres, vooral freelance. En straks komt er ook een muziektheatervoorstelling die gebaseerd is op mijn boek. Ook Izegemmnaar Steven Bossuyt zal daarin meedoen. Hopelijk mogen we dat ook eens opvoeren in De Leest.”

‘Ik trouw wel met mezelf’ van Katrien Van Opstal is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, kost 22,99 euro, is verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en is ook online te koop.

Bio Katrien Van Opstal

Privé

Katrien Van Opstal (43) groeide op op de Bosmolens, maar bleef na haar studies in het Gentse plakken. Ze woont met haar elfjarig zoontje in Nazareth en is getrouwd… met zichzelf.

Opleiding en loopbaan

Na haar middelbare studies aan het College in Izegem studeerde ze eerst voor bio-ingenieur in Leuven en behaalde vervolgens aan het Conservatorium in Gent haar master in de muziek, optie Jazz Zang. Geeft nu les aan de stedelijke academiën van Waregem en Izegem en aan het Conservatorium in

Antwerpen. Is ook freelance jazz-zangeres.

Vrije tijd

Lezen, zwemmen en tafeltennis.

The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »