Ine Byttebier wint zangwedstrijd in ’t Kelegat in Kortrijk: “Ik droom van een eigen band”

In ’t Kelegat in Kortrijk was er een zangwedstrijd, die werd gewonnen door Ine Byttebier, afkomstig uit Ingelmunster.

Ine (29) is de dochter van Peter Byttebier en Anja Callens uit de Lenteakkerstraat. Ze is de zus van Jonas. Sinds 2019 woont ze in Gent, maar toch komt ze nog iedere week naar Ingelmunster om te repeteren bij de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt waar ze klarinet speelt. Momenteel werkt ze als manager in het Valuations & Financial Modeling Team bij EY in Diegem. Als kind speelde Ine al klarinet in de muziekschool, later bij de harmonie. Vanaf haar 16 jaar volgde ze twee jaar zangles in de muziekschool. Ze stopte ermee omdat ze naar de Universiteit trok en op kot ging wonen. Heel wat familieleden zijn actief bij Kunst Veredelt.

Eigen band

Ine zingt al van zolang ze zich kan herinneren. “In huis liep ik vaak al zingend rond, soms tot irritatie van de andere gezinsleden. Ik vermoed dat mijn eerste ‘optreden’ was toen ik mét micro ‘solo’ mocht zingen op mijn vormsel. Als 17-jarige zong ik meer dan één jaar in een coverbandje. Toen ik verder studeerde en werkte, viel alles stil maar ik bleef thuis zingen als hobby. Drie jaar geleden begon ik op trouwceremonies te zingen van vrienden. Ik trad ooit eens op tijdens het Sportgala in Ingelmunster. Vroeger nam ik met mijn klarinet deel aan Vlamo-wedstrijden, maar ik deed als zangeres nooit mee aan een wedstrijd.”

“En toen was daar ’t Kelegat in Kortrijk. Het is de derde keer dat de Mainstream Music Band het initiatief van ’t Kelegat organiseerde. Ik deed de eerste keer mee en won. Dat had ik echt niet verwacht”, glimlacht Ine. “Momenteel zing ik op trouwceremonies voor vrienden, maar ik zou met plezier wat vaker willen optreden. Wie weet in de toekomst ook ceremonies voor niet-vrienden. Ik droom ook van een eigen band en een mix aan optredens. Is een band op zoek naar een zangeres, ze mogen me zeker contacteren. Ik overweeg ook om toch weer met zangles te starten. Dankzij mijn overwinning bij ’t Kelegat ben ik wel al verzekerd van enkele toekomstige optredens. Ik mag mijn winnend nummer ‘At Last’ in november brengen op de eindejaarsshows. Volgend jaar mag ik met de band ook optreden tijdens de Sinkenfeesten in Kortrijk.”

Zoek je als band een zangeres? Contacteer: [email protected]

The post Ine Byttebier wint zangwedstrijd in ’t Kelegat in Kortrijk: “Ik droom van een eigen band” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »