In deze Antwerpse school krijgen leerlingen nu al gratis soep, koeken en fruit: ‘Maar een warme maaltijd aanbieden zie ik niet zitten’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zat zelfs in de eerste afleveringen van ‘De Pfaffs’”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »