‘Ik heb tegen het rood aangeschuurd. De diagnose was een opluchting’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

De vraag van vandaag: zet extreemrechts in Frankrijk voorlopige zege om in definitieve winst? Politie op scherp uit vrees voor rellen

Kan het extreemrechtse Rassemblement National (RN) de voorlopige verkiezingszege van de eerste ronde omzetten in definitieve winst? Het is dé vraag van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen die vandaag/zondag plaatsvindt. Daarnaast is het vooral afwachten of de verkiezingsresultaten tot rellen zullen leiden in Frankrijk. Zo’n 30.000 politieagenten en gendarmes zijn gemobiliseerd “om ervoor te zorgen dat ultralinks of

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »