Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.

Het bestuursorgaan van Hotelschool Ter Duinen Koksijde, die de hoofdverantwoordelijkheid draagt voor het pedagogische beleid van de vzw Hotelschool Ter Duinen, speelt een cruciale rol in het bestuur van zowel de school als de drie internaten die onder haar beheer vallen. Op het einde van dit schooljaar nam de school afscheid van Vincent De Coninck van Donny Hotels (20 jaar bestuurslid), oud-directeur Raf Sonneville (7 jaar bestuurslid), Ronny Calcoen (12 jaar bestuurslid), Hugo Van Damme (20 jaar bestuurslid) en oud-voorzitter Patrick Coucke (20 jaar bestuurslid).

Diverse achtergronden

Directeur Peter Verbeke legt uit: “Het bestuursorgaan van de vzw Hotelschool Ter Duinen kenmerkt zich door de diversiteit van haar leden. Patrick Coucke heeft een achtergrond in de bankwereld, Ronny Calcoen en Raf Sonneville hebben een rijke ervaring in het onderwijs, Vincent De Coninck is vertrouwd met de hotelsector en Hugo Van Damme komt uit de bedrijfswereld. Deze mix van achtergronden zorgt voor een brede expertise binnen het orgaan.”

Geen nieuwe leden

“In totaal bestond het bestuursorgaan uit 14 leden, maar na het afscheid van deze vijf mensen zal dit aantal worden teruggebracht naar 9. De huidige bestuursleden zijn: Bea D’Hondt, Wim Jonckheere, Annemie Laethem, Sabien Lemaire, Christine Pottiez, Frans Saint Germain, Kurt Van den Bossche, Geert Van Hecke en Annick Van Rossem. Er komen dus geen nieuwe bestuursleden bij. Dit beleid zorgt voor continuïteit en stabiliteit in het bestuur van de school. We bedanken de vertrekkende bestuursleden voor hun jarenlange inzet en waardevolle bijdragen. Hun toewijding en visie hebben een blijvende impact gehad op onze school en haar gemeenschap.”

Uitbreiding internaat

Al eerder dit jaar kende Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts een mooie subsidie toe aan Hotelschool Ter Duinen voor een tweede hoogspanningscabine bij het internaat en kwam hij persoonlijk de eerste spadesteek geven voor de nieuwbouw van het internaat. Aan het vernieuwingsproject van het internaat hangt al een kostenplaatje van 3 miljoen euro.

Directeur Peter Verbeke: “Nu krijgen we nog een extra subsidie van zo’n 34.500 euro voor de uitbreiding van het internaat met een ontspannings- en studieruimte. Door de alsmaar duurder wordende materialen wordt het kostenplaatje een stuk hoger. Als de subsidieberekening op basis van de gunning aangeeft dat de kostprijs van een project boven de norm ligt, is er een overschrijding van de financiële norm. Daardoor krijgen we er nu nog een subsidiebedrag bovenop.”

The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »