Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van de afgelopen tien jaar, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’?

Een van vijf finalisten, onder wie drie West-Vlamingen, van het concours Eerste Kok van België 2025 is Neal Descheemaecker (32), souschef van driesterrenrestaurant Boury. Hij werd door de leesjury van Club Prosper Montagné geselecteerd op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool.
The post Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’? appeared first on KW.be.

Lees meer »