Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.

Hilde (62) begon haar carrière als administratief medewerker in de scholen van Oudenburg, Westkerke en Roksem. Later werd dat Jabbeke en Snaaskerke en kwamen Ichtegem en Eernegem er bij. Door het toenemend aantal uren dat aan haar job verbonden was, moest ze op een bepaald moment een keuze maken, en dat werd Ichtegem/Eernegem.

Nieuwe functie

“Toen ik begon, was de functie van administratief medewerker splinternieuw”, herinnert Hilde zich. “Ieder jaar kwamen er wel wat taken – en gelukkig ook uren – bij en zo had ik al snel een voltijdse betrekking.”

In de loop der jaren zag Hilde ook grote veranderingen de revue passeren. “Ik heb onder vier directeurs gewerkt, elk met hun eigen stijl dus dat was telkens wel wat aanpassen. Maar de grootste verandering was ongetwijfeld de komst van de computer en de algemene automatisering. Toen ik begon, moesten werkblaadjes nog gestencild worden, nu volstaat een druk op de knop om ik weet niet hoeveel exemplaren af te drukken of te kopiëren, dubbelzijdig, geniet indien gewenst …”

Veel mondiger

Ook bij leerlingen, ouders en leerkrachten zag Hilde een evolutie. “Of dat altijd ten goede is, weet ik nog zo niet”, klinkt het. “Kinderen én ouders zijn veel mondiger dan vroeger, maar bekijken de dingen soms ook veel ongenuanceerder. En waar vroeger de leerkrachten bij manier van spreken dag en nacht met de school bezig waren, zijn ze nu druk bezig met andere zaken: taxi spelen om de kinderen naar (dans)lessen en/of sporttrainingen te voeren, zelf allerlei hobby’s beoefenen, … het aanbod is natuurlijk ook veel groter dan in mijn jonge jaren!”

En nu? Het grote zwarte gat? “Nee hoor!” lacht Hilde. “Ik ben mantelzorger voor mijn ouders, maar ik ga vooral genieten van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ga nog tijd tekortkomen!” (ED)

The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw die herstelt van botkanker moet krukken afgeven bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK

De Belgian Young Yellow Tigers U18 zijn momenteel in Roemenië voor hun deelname aan het Europees kampioenschap. Janne Deleu (16) uit Oostende maakt voor de tweede keer deel uit van de Belgische groep.
The post Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »