Hardliner tegen hervormer: wat staat er op het spel in de Iraanse presidentsverkiezingen?

Vrijdag nemen de hardliner Saeed Jalili en de gematigde Massoud Pezeshkian het tegen elkaar op in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Iran. Als Pezeshkian, die nu op kop staat, wint, wordt een hervormer president. Maar brengt dit ook verandering?

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Zevende editie van Dwars Door Zulte

Dit weekend staat de zevende editie van Dwars Door Zulte op de kalender. De kids openen het DDZ-weekend en lopen op zaterdagvoormiddag op de Waalmeers in Zulte. De Big Runs van 4, 8 en 16 kilometer vinden plaats op zondagvoormiddag in Olsene (VBS Olsene).
The post Zevende editie van Dwars Door Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »