Franse filmmaker Benoît Jacquot aangeklaagd voor verkrachting

De Franse filmmaker Benoît Jacquot (77) wordt aangeklaagd voor de verkrachting van twee actrices en is onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Dat heeft het parket van Parijs bevestigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »