Française komt de grens over om drugs te dealen, maar dat breekt haar zuur op

De rechter in Ieper veroordeelde een Franse vrouw tot een celstraf nadat ze de grens overstak om drugs te dealen. De ondertussen vijf maanden zwangere vrouw zegt haar leven te hebben herpakt.

De Franse vrouw liep tegen de lamp toen haar wagen werd aangetroffen in een verdachte situatie. De politie doorzocht het voertuig en vond heroïne, cocaïne en cashgeld. Op haar gsm troffen de speurders druggerelateerde berichten. De vrouw kwam vanuit Frankrijk de grens over om drugs te verkopen. Er volgde een huiszoeking bij haar thuis. Uit ANPR-camerabeelden bleek dat haar wagen verschillende keren de grens overging.

Wagen in beslag genomen

Ze verscheen voor de rechter die haar veroordeelde tot een celstraf van 15 maanden en een geldboete. Enkel het deel dat de vrouw in voorarrest zat, wordt als effectief opgelegd, de rest van haar straf is met uitstel. Wel werden haar wagen en gsm verbeurdverklaard, wat wil zeggen dat die in beslag wordt genomen.

De vrouw gaf op de rechtbank alle feiten toe. “Ze verbleef meer dan twee maanden in de gevangenis en dat was heel ingrijpend voor haar en haar familie”, aldus haar raadsman. “Ondertussen herpakte ze zich volledig. Ze trouwde, vond werk en is zwanger. Mijn cliënt beseft nu wat ze deed.”

The post Française komt de grens over om drugs te dealen, maar dat breekt haar zuur op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »