Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.

Flakka blijkt niet enkel in Roeselare een probleem te zijn, ook in de Westhoek duikt het verboden middel op. Zo verscheen een man voor de rechter in Ieper nadat hij feiten pleegde onder invloed van de drug. Flakka is een synthetische drug, ook bekend als ‘zombiedrug’, omdat de gebruikers er rusteloos van worden en ongecontroleerd gedrag vertonen.

In de nacht van 11 en 12 april brak de man binnen in de huisartsenpraktijk Medocteur in Poperinge. De inbreker bracht daarbij heel wat schade toe. En de buit? Die bestond uit, jawel, een halve cactus. Bij de dokter stonden enkele exemplaren en de inbreker sneed één daarvan in twee stukken. Hij stopte het stuk cactus in een plasticzak van de Aldi en ging ervandoor.

Ook koersfiets gestolen

Die dag sloeg de man een tweede keer toe, maar dan in een hok van een koppel in Ieper. Daar stal hij een koersfiets. Kort daarop werd ergens in de buurt de fiets, met daaraan de zak met de cactus, teruggevonden. De politie kon de inbreker in de kraag grijpen. Op de camerabeelden genomen in de dokterspraktijk, was de druggebruiker te zien in dezelfde kledij die hij droeg op het moment van zijn arrestatie. Ontkennen was dus moeilijk.

De man heeft blijkbaar al langer een probleem, want hij blijkt in zijn jeugdjaren ook al veroordeeld voor verschillende diefstallen. Bovendien verscheen de beklaagde vorig week nog voor de raadkamer van Ieper voor drugsbezit. In het dit dossier van de inbraak bij dokter werd de man veroordeeld tot 11 maanden cel.

The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »