Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan het August Plovieplein”, meldt Cattrijsse.

Inwoners van de wijken Sas en Dorp bleven vorig jaar verbouwereerd achter, toen de banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC besloten ook in Bredene hun ATM-toestellen te centraliseren op één plek, in dit geval de Kapelstraat in Bredene Duinen.

“Batopin rekent dat er één bankautomaat moet zijn per vijf kilometer. Vervelend voor heel wat oudere Sassenaars die nog graag met cash werken. Ze hebben vaak geen smartphone en zijn al helemaal niet vertrouwd met Payqonic. Voor een geldautomaat moeten zij vandaag helemaal tot in de Kapelstraat geraken. Niet evident, al zeker niet met het openbaar vervoer”, zegt Lars Cattrijsse.

Daarom zette hij vorig jaar een petitie op, die in geen tijd zo’n 1.100 handtekeningen voor een extra ATM in de Saswijk opleverde. “Vergeet niet dat het laatste bankkantoor, dat van ING, er een paar jaar eerder ook al verdwenen was. Mijn poging om op het Sas alsnog een automaat of vervangend bankkantoor te krijgen, dateert al van die tijd.”

Doorbraak geforceerd

“Eén Batopin-locatie voor een gemeente met meer dan 18.000 inwoners en in de zomer tienduizenden toeristen, dat is gewoon veel te weinig”, probeerde schepen voor Lokale economie Alain Lynneel (Vooruit) de voorbije maanden Batopin te overtuigen. Met resultaat, zo blijkt nu.

“We hebben uiteindelijk een overleg met Batopin gekregen. Aanvankelijk vielen alle pleidooien voor een extra locatie op een koude steen, maar nu is er toch een doorbraak geforceerd”, zegt Cattrijsse opgetogen. “De maatschappelijke en politieke druk heeft resultaat opgeleverd. Het is mooi om vast te stellen dat wanneer de lokale politieke en de inwoners de handen in elkaar slaan, resultaten kunnen behaald worden. Ik herinner me nog onze actie aan het Vande Wegheplein, waarvoor heel wat Sassenaars kwamen opdagen, ondanks de gietende regen. Het doet dan ook deugd dat aan dit verhaal uiteindelijk een happy end gebreid is.”

Internet en stroom

“Het was geen makkelijke zoektocht naar een gepaste locatie, maar die hebben we nu toch gevonden aan het August Plovieplein. In het najaar zou hier, naast tearoom Chocolat, één ATM komen. Het is nog enkel een kwestie van op die plek een internetverbinding en elektriciteit te voorzien, en de automaat kan geïnstalleerd worden.”

De locaties in Bredene waar je cash geld kunt afhalen zijn dus straks de automaat in het AXA-kantoor langs de Driftweg, die van bpost aan de Centrumlaan, de Batopin-automaten in de Kapelstraat, en de nieuwe ATM aan het Plovieplein.

The post Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »