Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.

In 2020 staken enkele enthousiaste mensen de koppen bij mekaar en opperden het idee om een zomerspeelpark te openen. Corona speelde toen al mee en bij de eerste editie moest er nog rekening gehouden worden met de figuurlijke bubbels. Toch kon het initiatief al meteen op veel bijval rekenen.

Ondertussen heeft het vijfkoppige organisatieteam, bestaande uit Magali De Grande (40), Isabelle Demyttenaere (47), Tina Ledaine (47), Ann-Sofie Demyttenaere (45) en James (Lance) Musengeyiwa (44), niet stilgezeten.

Isabelle: “We bieden een mix aan mogelijkheden voor kinderen tot ongeveer 12 à 14 jaar. We maken veel zelf en we laten vooral veel aan de inventiviteit van de kinderen over. Er is onder andere een circusgedeelte, het kids-podium, een doolhof, minigolf, autootjes, een klimparcours, springkastelen en een veilig afgesloten speeldorpje voor de allerkleinsten.”

Ook mensen zonder (klein)kinderen hebben geen excuus om het Engelpark niet te bezoeken. Zij kunnen in de gezellige zomerbar genieten van een drankje en/of van de talrijke hapjes die op de kaart staan. “We werken zowel voor onze dranken als hapjes zoveel mogelijk met producten van lokale handelaars”, geeft Isabelle nog mee. “Zonder hun steun en die van vele sponsors is een organisatie als deze onmogelijk!”

Ontbijt en BBQ

Het Engelpark vind je op de Torhoutbaan 16 in Ichtegem. Het park en de zomerbar zijn open tot en met 16 augustus, woensdag en donderdag van 14 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 14 tot 21 uur en zondag van 11 tot 19 uur. Kinderen van 2 tot 12 jaar betalen 5 euro inkom.

Op zondag 28 juli wordt een familieontbijt aangeboden, op 11 augustus is er de fin de saison-BBQ. (ED)

The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »