Emma en Nigel vormen vijfde generatie in verzekeringskantoor Claeys in Izegem

Na een carrière van 43 jaar geeft Joris Claeys (65) de fakkel van zijn verzekeringskantoor door aan dochter Emma (31) en haar man Nigel Casier (29). Zij vormen de vijfde generatie aan het roer van het bekende Izegemse kantoor.

Verzekeringen Claeys-Casier, zoals het verzekeringskantoor nu officieel heet, is op 1 juli met de nieuwe zaakvoerders uit de startblokken geschoten. Al gaat het eigenlijk meer om een nieuw hoofdstuk van een boek dat al in 1910 opengeslagen werd. Dat gebeurde toen door Henry Claeys, de bedovergrootvader van Emma.

“Hij was toen actief als landbouwer en werd aangesteld als plaatselijk agent van de onderlinge boerenverzekering tegen ongevallen”, weet Joris. “Hij hield kantoor in de beste kamer van zijn boerderij, die in de Slabbaardstraat-Noord lag. We zijn dus gegroeid uit het kader van de Boerenbond en zijn altijd zo gekend geweest.”

Goede opvolging

Na Henry nam overgrootvader Kamiel de stiel over. Daarna volgde Jozef Claeys, die het een eind samen met zijn broer Marcel deed. “Tot die laatste verhuisde naar Passendale en daar een gelijkaardig kantoor uitbouwde”, weet Joris. “Nu is mijn neef Joost daar nog actief, maar puur op boekhoudkundig vlak. Zelf stapte ik in 1981 in de zaak. We hebben jarenlang vier onderdelen gehad: de CERA-bank, het verzekeringskantoor, de boekhouding en het dienstbetoon. Sinds 1998, toen we ook verbouwden aan het Kerkplein, doen we enkel nog verzekeringen.”

Emma Claeys vervoegde in 2018 het familiebedrijf en is er actief als schadebeheerder. “Nu mijn vader 65 jaar is geworden, geldt de regel dat je binnen de sector op pensioen moet”, zegt ze. “Wij staan uiteraard klaar om de goede opvolging te verzekeren.”

Zelfstandig nest

Ze kan daarbij rekenen op de hulp van haar man Nigel Casier, die tot vorig jaar actief was als vertegenwoordiger voor een bedrijf in verwarmingen en airco’s. “Ik besloot mee in de zaak te stappen en me een jaar lang via opleidingen in de verzekeringsmaterie onder te dompelen”, zegt hij. “Uit verkennende gesprekken met mensen van KBC bleek dat ik de juiste vragen stelde en de materie lag me uiteraard ook wel. Bovendien stam ik zelf uit een zelfstandig nest (Auto & Banden-service Casier, red.) met een lange familietraditie.”

Emma en Nigel kunnen blijven rekenen op de hulp van vaste medewerkers Kai Ovaere en Hermien Demunster en zullen ook de openingsuren van het kantoor wat uitbreiden. “Ik ben blij dat we dit familieverhaal nu met de vijfde generatie kunnen blijven verder zetten”, besluit Emma.

The post Emma en Nigel vormen vijfde generatie in verzekeringskantoor Claeys in Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Lulu Aertgeerts uit ‘Postbus X’ gelooft nog in de liefde, maar… “Onder hetzelfde dak wonen hoeft niet per se”

Vlaanderen leerde haar kennen als de Zwarte Weduwe uit ‘Postbus X’, later volgden nog langdurige rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Maar de laatste jaren is het stil geworden rond actirce Lulu Aertgeerts (61). In ‘Primo’ vertelt ze hoe ze nu haar dagen vult en of ze geen heimwee heeft naar het acteren. “Het Vlaamse acteerwereldje was, is en

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »