Eerste mobiele windmolen op Rock Werchter: maakt die echt een verschil?

Voor het eerst plaatst een festival een verplaatsbare windmolen op het terrein. Rock Werchter, dat vandaag start, wil zo minder vervuilende dieselgeneratoren inzetten om energie op te wekken. Maar wat kan zo’n kleine molen echt betekenen op een gigantisch festival? 

Meer krantenkoppen in België

Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje

Stad Veurne en handelsvereniging Veurne Toe koer namen samen het initiatief om de Veurnse winkelstraten nog aantrekkelijker te maken met een kleurige, fleurige invulling.
The post Veurnse winkelstraten in fleurig zomers jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »