Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.

Popicoon Prince overleed onverwacht in 2016. Hij was één van de meest invloedrijke artiesten uit de recente muziekgeschiedenis. Hits als Purple Rain, 1999 of Sign o’ the times zijn absolute tijdloze klassiekers. Maar ook zijn bijdragen als producer en filmcomponist zijn immens. Prince was ook beroemd voor zijn urenlange, fantastische liveshows. Hij werd daarin steevast begeleid door een geniale band, waarvan de meest beroemde ongetwijfeld ‘The New Power Generation’ was.

Uitzonderlijke energie

‘Celebrating Prince’ is volgens de promotoren ‘the closest you get to Prince’. “Het is een ode aan de uitzonderlijke energie en creativiteit die Prince definieerden. Elk optreden is doordrenkt met het diepste respect en de bewondering die zijn voormalige bandleden koesteren voor de legendarische artiest.” Verwacht je dus aan meeslepende funk, perfecte pop en opzwepende soul.

In de line up zitten onder andere Morris Hayes, de legendarische musical director van de NPG én de medewerker die het langst met Prince samengewerkt heeft. Ook Tony M, de oorspronkelijke rapper van de NPG, en de charismatische zanger MacKenzie tekenen present. Met een indrukwekkende mix van hits – van de funky grooves van Diamonds & Pearls tot de epische ballades van Purple Rain – nemen de voormalige leden van de NPG het publiek mee op een onvergetelijke reis door de muzikale geschiedenis van Prince.

Zomers topentertainment

De exclusieve toevoeging van ‘Celebrating Prince’ op 9 juli is voor Alain Bloeykens van Silt alvast een logische keuze: “Ons concertaanbod is enorm veelzijdig. De komst van ‘Celebrating Prince’ brengt exclusieve klasse naar onze prachtige evenementenzaal. Wat mij betreft een absolute ‘match made in heaven’”.

Tickets kun je boeken viahttp://www.middelkerke.be/silt/kalender

The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »