Zomerse Art Exhibition in Steense molen

In de molen van Stene-dorp loopt nog tot donderdag 22 augustus de zomerse kunsttentoonstelling.

De zomerse artistieke exposities behoren tot de pijlers in het jaarlijkse activiteitenaanbod van de heemkring. Voor de Art Exhibition editie 2024 wist ’t Schorre Steene zeventien lokale kunstenaars warm te maken om hun kunst te presenteren. Daarbij komen de meest uiteenlopende vormen aan bod. Elke bezoeker zal er zijn gading vinden.

Volgende kunstenaars wagen hun kans: Rudy De Boeck en Suzy Vanhooren (tot donderdag 4 juli: schilderkunst, mixed media en sculpturen), Jacky Vandekerckhove en Rose Van de Wauter (vrijdag 5 tot donderdag 11 juli: houtbewerking en pouring), Nadine Constandt (vrijdag 12 tot donderdag 18 juli: schilder- en tekenkunst), Patrick Delmouzée en Ingrid Gortack (vrijdag 19 tot donderdag 25 juli: schilderkunst en keramiek), Christèle Devriendt en Christiane Lestaeghe (vrijdag 26 juli tot donderdag 1 augustus): juweelontwerp, keramiek, schilderkunst en metaal), Nicole Lefevre en Arlette Vereecke (vrijdag 2 tot donderdag 8 augustus): sculpturen en schilderkunst), Freddy Delancker (9 tot 15 augustus: schilder- en tekenkunst), Barbara Jaecques en Jeannine Rosseel (16 tot 22 augustus: fotografie, sieraden en keramiek).

De molen bevindt zich langs het Provinciegeleedpad 1 in de dorpskern van Stene. De tentoonstellingen zijn dagelijks gratis toegankelijk. De openingsuren variëren per kunstenaar. De juiste uren staan op www.uitinoostende.be, zoekterm zomertentoonstellingen. De locatie van de Art Exhibition is makkelijk te bereiken via bus 5 Van De Lijn, halte Stene-dorp. (BVO)

Meer info: www.steneheemkring.be.

The post Zomerse Art Exhibition in Steense molen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »