Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche – ook zij verloor haar dochtertje enkele jaren geleden – een steunactie opgezet voor het getroffen gezin. “Ik herinner mij nog hoe dat ons heeft geholpen, emotioneel en financieel”, zegt de jonge vrouw.

Afgelopen zaterdag verdronk de kleine Delano in een opgezet zwembadje in de tuin van het gezin uit Oostende. Volgens de mama had de hond van het gezin de tuindeur opengeduwd en konden haar twee kindjes zo de tuin in glippen met de gekende dramatische gevolgen. Maandag moest het gezin dan ook een zware beslissing nemen nadat het jongetje hersendood verklaard werd. Delano overleed officieel om 10.55 uur. “Verschrikkelijk moet dat geweest zijn”, vertelt Alexandra. “De mama van Delano en ik kennen elkaar goed. Wij hebben die beslissing nooit moeten nemen. Er kwam abrupt een einde aan het leven van ons kindje. Maar wat zij hebben moeten doen, is haast ondraaglijk.”

Levenloos in bed

Eind augustus 2022 brachten James en Alexandra hun zoontje Omélie (8 maanden) en hun dochtertje Eléonore (2) naar de crèche in Eernegem, deelgemeente van Ichtegem, waar beide ouders wonen. Het koppel wist toen nog niet dat hun leven die dag voorgoed zou veranderen. Tot ze om 16 uur het telefoontje kregen dat geen enkele ouder wil krijgen: er was iets met Omélie. De dagmoeder had de kleine jongen levenloos gevonden in bed. Alle hulp kwam echter te laat. Omélie was volgens het onderzoek met zijn hoofdje tussen de onderkant van het bedje terechtgekomen en stikte.

“Ik moest mijn kinderen maar niet naar de onthaalmoeder gebracht hebben. Verschrikkelijk is dat om online te lezen”

Het nieuws over wat er met Delano gebeurd was afgelopen weekend, kwam bij Alexandra dan ook hard binnen. “Je wordt een beetje teruggekatapulteerd in de tijd”’, zegt ze. “Je herbeleeft alles weer opnieuw. Mijn gedachten zijn dan ook bij Toscina, papa Joshua en het broertje van Delano.” Alexandra heeft het moeilijk met de harde reacties op sociale media. “Dat was bij ons ook zo. Ik moest mijn kinderen maar niet naar de onthaalmoeder gebracht hebben. Verschrikkelijk is dat om te lezen. Ook Toscina krijgt verwijten naar haar hoofd geslingerd. Dit is een spijtig ongeval. Daarom heb ik in de tijd mijn verhaal aan de krant gedaan. Ik wou niet dat iemand met de vinger gewezen werd. Het is dan ook moedig van Toscina dat ze dit ook heeft gedaan.”

Steunactie

Om het getroffen gezin te ondersteunen, heeft Alexandra nu een steunactie opgezet. “Ik herinner mij hoeveel we daaraan gehad hebben dat iemand dat voor ons had gedaan”, zegt de vrouw. “Dat heeft ons geholpen om heel veel van de kosten te dekken. Je krijgt er je kind niet mee terug, maar het helpt wel om bijkomende zorgen te vermijden. Niemand zou die extra kosten moeten maken. Niemand verdient het om een kind te verliezen. Als je het niet meegemaakt hebt, dan weet je niet hoe een mama of papa zich daarbij voelt. Verschrikkelijker nieuws kan je niet krijgen. Een ouder hoort zijn of haar kind niet te begraven. Los van de financiële steun is een steunactie ook een opsteker voor het gezin zelf om te zien hoe erg ze gesteund worden.”

Wie het getroffen gezin wil steunen kan een gift doen op het rekeningnummer BE37 3631 4681 8028.

The post Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »