Vriendenkring brandweer organiseert tweede Gullegem on Fire: “Hulpdiensten in de kijker zetten”

De vriendenkring brandweer Gullegem organiseert op 6 en 7 juli aan de Dwarsschuur van ‘t Goet te Wynckele de tweede editie van Gullegem on Fire. De spuitgasten maken er een evenement van dat jong en oud moet boeien.

Volgens Christophe Desmedt, voorzitter van de vriendenkring, is het de bedoeling alle hulpdiensten in de kijker te zetten. Iedereen is welkom om op een ontspannen en leuke manier kennis te maken met elkaars werk. Kinderen die ervan dromen om brandweerman te worden, kunnen hun hartje ophalen tussen de interventiewagens en op het springkasteel. Wie wat ouder is, wordt direct aangesproken om bij een hulpdienst aan te sluiten. “Nieuwe medewerkers vinden blijft voor iedere post een moeilijke opgave”, zegt Desmedt. “Wij maken daarom tijd om onze job uitgebreid toe te lichten en te demonstreren.”

Op zaterdag vanaf 18 uur kun je aanschuiven aan een luxe barbecue met zalm, côte à l’os , kipfilet en chipolata à volonté. Volwassenen betalen 30 euro, kinderen 15 euro.

Op zondag begint het spektakel om 10 uur en kun je aan de brandweerstand kijken naar een ladderwagen, een industrieel blusvoertuig uit het Waasland, en een autopomp. Ook de politie Grensleie, het Rode Kruis en de civiele bescherming hebben een wagen mee.

Dertig meter hoog

Er zijn ook demonstraties: aflegsysteem, evacuatie met de ladderwagen, technische bevrijding en simulatie van een autobrand. De MUG-helikopter komt langs voor een korte interventie. De hele namiddag zijn er luchtdopen met een tweede helikopter.

Jongeren kunnen deelnemen aan een estafetteproef, en kandidaat-brandweerlui kunnen dertig meter hoog de brandladder op. Om 18 uur is het familiefeestje gedaan. (AV)

The post Vriendenkring brandweer organiseert tweede Gullegem on Fire: “Hulpdiensten in de kijker zetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »