Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.

In 1998 riep toenmalig burgemeester Johan De Roo alle wielerclubs en organisatoren van wielerwedstrijden samen om in een wielercel de krachten te bundelen. De Wielercel, de opvolger van de Maldegemse Jonge Krachten, bestaat uit 18 leden. Raf Van de Velde werd als voorzitter verkozen. In 2008 werd Aimé D’Hooge penningmeester.

Blessure

“Voetbal en wielrennen hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Ik voetbalde bij FC Adegem, maar door een blessure moest ik vroegtijdig stoppen. Van voetballer werd ik bestuurslid – 15 jaar lang – bij KSK Maldegem. Later werd ik ook voorzitter van de Alte Herren.”

“Als wielerliefhebber werd ik in 1968 lid van de Maldegemse Jonge Krachten die toen het Maldegemse wielergebeuren onder zijn vleugels nam”, schetst Raf Van de Velde zijn sportieve loopbaan.

Ook Aimé D’Hooge kreeg de wielermicrobe te pakken. “Naast de ritten van de eigen club (WTC Den Akker) nam ik deel aan rally’ s van meer dan 200 km. Ik vertegenwoordigde onze club in de Wielercel. In 2008 werd ik op voorstel van Raf penningmeester”, vertelt Aimé.

Behalve de kampioenschappen die door steden en gemeenten worden georganiseerd, moeten alle wielerwedstrijden die onder de Vlaamse wielerfederatie vallen bij die federatie worden aangevraagd door een organisatie die een stamnummer heeft bij de federatie. De Wielercel is in Maldegem de enige vereniging die een dergelijk stamnummer heeft.

BK

“Wij staan bij de wielerbond bekend als een gemeente met een hart voor het wielrennen. Wij organiseerden al tweemaal het BK tijdrijden en eenmaal het BK op de weg. Wij waren ervan overtuigd dat onze Wielercel een hecht blok vormde, maar plots bleek toch dat er enkele rotte appels tussen zaten. Die hebben we om het voorbestaan van de Wielercel te verzekeren verwijderd”, vervolgt Raf.

Door die verwijdering zat de Wielercel plots zonder penningmeester. “Raf heeft mij toen gevraagd of ik die taak op mij wou nemen. Het was geen pretje om na een fraudezaak de nieuwe penningmeester te worden. Wekelijks kwam ik met de voorzitter samen om de werking te bekijken en alle leden mochten de boekhouding inkijken”, pikt Aimé in.

Geen afscheid

Zowel Raf als Aimé spreken nog altijd vol passie over de Wielercel en haar werking en toch hebben zij samen beslist om de fakkel door te geven. Van een afscheid is echter geen sprake. “Wij zijn allebei ruim de tachtig gepasseerd. Met de komst van de computer moet nu alles veel sneller gaan. Wij overleggen nog altijd persoonlijk met elkaar en onze boekhouding staat nog in een boek. Omdat zoiets niet meer past in onze moderne tijden geven wij de fakkel door aan jonge krachten maar blijven wel actief meewerken binnen de Wielercel”, besluiten ze.

The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »