Voor het eerst na explosie van duikboot Titan wordt er opnieuw gedoken naar wrak van Titanic

Een jaar geleden verdween de duikboot Titan van de radar tijdens een expeditie naar het wrak van de Titanic. Voor de eerste keer sinds het incident, wordt er opnieuw naar het wrak gedoken. Deze keer echter zonder bemanning.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »