Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer. 

Meer krantenkoppen in België

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »