VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.

In 2009 werden in VBS Wijnbergschool al grondige verbouwingswerken doorgevoerd. Langs de Kleine Wijnbergstraat werd toen een nieuwbouw geplaatst die het nijpend tekort aan klassen moest verhelpen.

Afbraak hoekhuis

Ondertussen is de school verder gegroeid en nu wil de directie ook het oudere gedeelte aanpakken. Dat verloopt in drie fases.

“In een ver verleden werd al een huursubsidie aangevraagd”, vertelt directeur Elien Tant. “Die werd goedgekeurd in 2019. Er komt een nieuwbouw op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat. Als school huren we dan met de toegekende subsidie dat gebouw voor 18 jaar.”

Onlangs werd bekend gemaakt dat de school via Agion, het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs, daarenboven een subsidie ontvangt van 101.061 euro.

“Daarmee willen we een nieuwe inkom aan het hoofdgebouw langs de Kleine Wijnbergstraat maken”, zegt directeur Tant. “En een directielokaal, een zorglokaal en een secretariaat, en de refter wordt uitgebreid. De afbraak die eraan voorafgaat wordt met eigen middelen bekostigd. Die werken starten in het eerste trimester van 2025. Daarna kan de nieuwbouw op de hoek met de Wijnbergstraat starten. Ondertussen vinden de turnlessen plaats in zaal De Wijngaard.”

Gebouw A

De volgende plannen liggen ondertussen ook al klaar, zegt coördinerend directeur van scholengemeenschap Guldenberg Hans Seynhaeve.

“Er komt een derde fase, waarvoor we nieuwe huursubsidies aanvragen. Daarmee zal gebouw A, het oudste gebouw waar ook de huidige bureaus nog zijn, worden afgebroken en komt daar een nieuwbouw die via huursubsidies bekostigd wordt. Maar dat is, zoals gezegd, voor een verdere toekomst”, aldus nog Hans Seynhaeve.

The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »