Van drugs af, maar nu teveel alcohol: jongeman (23) uit Izegem opnieuw voor rechter na zwaar partnergeweld

Na een verslaving aan drugs speelt overmatig alcoholgebruik een 23-jarige jongeman uit Izegem nu parten. Het zorgde er voor dat hij na zwaar partnergeweld opnieuw in de cel belandde en bij zijn vader en grootouders (voorlopig) niet meer welkom is. “Ik heb er veel spijt van. Het is niet normaal een vrouw te slaan”, aldus de jongeman.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Thibaut V. bij het Kortrijkse gerecht ondertussen al lang geen onbekende meer. Zo haalde hij in de zomer van 2020 met een mes uit naar zijn ketaminedealer. Hij was niet van plan te betalen voor een levering omdat het goedje bij een eerdere deal met wasproduct was vermengd. Het slachtoffer raakte gewond aan het voorhoofd en houdt er een litteken aan over. Het leverde V. een celstraf van 18 maanden op.

Vader ten einde raad

Het was zijn vader die naar de politie had gebeld omdat zoonlief met een bebloed T-shirt was thuisgekomen. De vader was door het drugsgebruik van zijn zoon ten einde raad. In zijn slaapkamer had hij een zakje wit poeder gevonden, onder het kussen vonden de agenten nog een zakje en 1.135 euro cash geld. De vader had eerder al verschillende keren kleine hoeveelheden drugs afgenomen. Tussen 4 september 2021 en het voorjaar van 2022 bleef V. in de cel. Op 3 september 2021 was hij op zijn werkplek in Roeselare beginnen flippen na drugsgebruik. Geschrokken collega’s en de werkgever belden de politie. Verder onderzoek maakte duidelijk dat hij ook drugs verkocht, onder meer aan vrienden en klasgenoten, met 12 maanden effectieve celstraf tot gevolg.

“Uw vader zou nog uw reddingsboei kunnen zijn”, aldus de rechter toen. “Ik hoop dat zijn ogen na al die maanden in de gevangenis open zullen zijn gegaan en hij zich zal herpakken”, drukte zijn vader in februari 2022 de hoop uit. Op 7 juli 2022 liep hij in Izegem echter rond met een nep-uzi (een machinegeweer, red.) en nam hij denkbeeldige schietposities in. Hij richtte ook op gebouwen en passanten. De politie pakte hem opnieuw op en gaf hem een dagvaarding in snelrecht mee.

“Hij nam zijn vriendin bij de keel en duwde haar tegen de koelkast” – openbare aanklager

Twee jaar later blijkt Thibaut V. van de drugs af, maar drinkt hij te veel alcohol. Het leidde op 6 maart tot een slaande ruzie met zijn toenmalige vriendin. “Hij nam haar bij de keel en duwde haar tegen de koelkast”, aldus de openbare aanklager. “Toen ze een tweede keer terugkeerde om haar bankkaart mee te nemen, viel hij haar opnieuw aan. Tegen de opgetrommelde agenten was hij weerspannig en slingerde hij hen allerlei verwijten naar het hoofd.”

Ondanks het opgelegde contactverbod, hervatte koppel even later toch hun relatie. Het stond in de sterren geschreven dat het opnieuw fout zou lopen en nauwelijks een maand later was het zover. “Vuistslagen op het gezicht en stampen op de rug en zitvlak”, somde de openbare aanklager op. Het meisje bleek zwaar toegetakeld en had een gezwollen gezicht. Zwaar partnergeweld dus, waarvoor V. een nieuwe celstraf van 18 maanden riskeert.

Agressiebehandeling

Sinds april verblijft hij opnieuw in de cel. “Het was een zeer toxische relatie”, aldus advocate Frederique Hazebrouck. “Met aantrekken en afstoten. Hij kreeg zelf ook slaag. Zijn vriendin was evenmin een katje om zonder handschoenen aan te pakken. Zij drong op contact aan na het contactverbod, maar hij had beter moeten weten. Als hij niet gedronken heeft, is het eigenlijk een aangename jongen.” Ze vroeg de rechter een celstraf met begeleidende voorwaarden. De rechter fronste toch even de wenkbrauwen, na een blik op zijn strafblad en minstens drie voorwaardelijke straffen die zijn herroepen omdat de voorwaarden niet nageleefd werden. “Ik heb er heel veel spijt van”, aldus Thibaut V. zelf. “Ik zou nu het liefst gaan werken en een cursus agressiebeheersing volgen.”

Enkel als zijn gedrag verandert, is hij opnieuw welkom bij zijn vader en grootouders. Na zijn vrijlating kan hij voorlopig bij een vriend in Oostende terecht. Op weg naar een definitief herstel of toch een vogel voor de kat? Vonnis op 16 juli. (LSi)

The post Van drugs af, maar nu teveel alcohol: jongeman (23) uit Izegem opnieuw voor rechter na zwaar partnergeweld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »