Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.

De situatie in Zevekote-Dorp is al langer bekend. Tussen de Sperestraat en Baan Op Zande rij je de bebouwde kom binnen en mag gemotoriseerd verkeer maximum 50 kilometer per uur rijden. En van aan de kerk tot aan het voormalige klooster is er een zone waar maximum 30 kilometer per uur mag gereden worden. Dat wordt weldra anders. Nadat er deze week fietssuggestiestroken zijn aangebracht, is vanaf 15 augustus een trajectcontrole van kracht tussen de Sperestraat en Baan Op Zande. De maximumsnelheid op het hele traject is 50 kilometer per uur, de zone 30 valt daarbij weg. “Al in 2021 kregen we groen licht op onze vraag om in de N367 Zevekotestraat een trajectcontrole te installeren. Administratief is dit dossier even blijven liggen, maar we bleven aandringen om dit zo snel mogelijk in orde te brengen”, legt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) uit.

Verwarring vermijden

De weg is namelijk in Vlaams beheer bij het Agentschap Wegen & Verkeer. “Het volledige traject meet precies 1,1 kilometer. Daarvan is 200 meter een zone 30. De Vlaamse regelgeving stelt dat de maximumsnelheid over het hele traject constant moet zijn en dus niet mag wijzigen van 50 naar 30 en terug naar 50 kilometer per uur – zo wil men verwarring vermijden.”

Waarom wordt de maximumsnelheid dan niet meteen op 30 kilometer per uur gelegd? “Verschillende redenen. Ik wil niet naar Oostendse zone 30-toestanden gaan waarbij je voor de minste onoplettendheid en een kilometer te snel een boete krijgt. Voor ons gaat het ook niet over de boetes: inningen gaan naar de staatskas, niet naar de stadskas – anders hadden we een specifiek GAS-reglement moeten opmaken. Verder, AWV beschouwt de Zevekotestraat als een belangrijke doorgangsweg voor doorstromend verkeer. De regel van 30 kilometer per uur had de komst van trajectcontrole bemoeilijkt. Hoewel ik geen enorme voorstander ben van trajectcontrole, is het wel nodig om langs deze specifieke weg snelheidscontroles uit te voeren. Dat was op heden niet mogelijk: de huizen en voetpaden staan tot tegen de weg, en geen enkele flitsauto kan langs het traject parkeren.”

The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »