Toekomst Best Pittig in Oudenburg lijkt dankzij twee nieuwe bestuursleden verzekerd

Donderdag 20 juni sloot Best Pittig het tiende werkjaar af met de Buzze Party in motorcafé De Chargebuze. Het was voor voorzitter Veerle Vanrenterghem de gelegenheid om twee nieuwe leden in haar bestuur voor te stellen: Isabelle Maenhoudt en Valerie Doom. “We wilden niet dat deze mooie vereniging zou stoppen en besloten daarom Veerle te helpen”, zeggen de dames.

Best Pittig, de jonge afdeling van Markant, werd in 2015 opgericht door vier pittige dames: naast Veerle Vanrenterghem waren dat Pascale Defevere, Jessica Declerck en Rebecca Devriese. Door de drukte in het professionele leven haakten drie van hen af. Het voorbije seizoen hield Veerle de vereniging nog recht, maar ze liet de leden al weten dat ook zij zou stoppen.

Engagement

“Ik zou het zeer jammer vinden als Best Pittig in Oudenburg zou wegvallen”, zegt Isabelle Maenhoudt. Dus besloot ze om zich, samen met vriendin Valerie Doom, te engageren. “Wij wonen allebei in Jabbeke, maar ons hart ligt als geboren Roksemnaars in Oudenburg.”

“Intussen hebben al veel dames uit onze vriendengroep warm kunnen maken voor Best Pittig en zijn ze lid geworden”, aldus Isabelle en Valerie. Isabelle is al van bij de start lid en Valerie een drietal jaar, waardoor ze de werking van Best Pittig al kennen. “We weten dat Veerle er veel energie in steekt en willen haar bijstaan.”

En dat deden beide dames al bij de organisatie van de slotactiviteit: de Buzze Party in motorcafé De Chargebuze. De ingeschreven leden waren vol lof over de party: “De Chargebuze vol pittige vrouwen. Deze avond zullen we niet gauw vergeten.”

Nieuw seizoen

Intussen werkt het bestuur aan het volgende seizoen met opnieuw zes activiteiten, verspreid over tien maanden. De start wordt in september gegeven. “Nog niet alles ligt al volledig vast, dus kunnen we nog niets verklappen. Maar we kunnen wel al zeggen dat het heel leuke activiteiten worden, verspreid over dinsdagen en donderdagen”, meldt Veerle Vanrenterghem. “We hopen nieuwe leden te kunnen aantrekken”, vullen Isabelle en Valerie aan.

Het lidgeld bedraagt 55 euro. Als lid kan je ook bij andere afdelingen van Best Pittig en Markant aan activiteiten deelnemen.

The post Toekomst Best Pittig in Oudenburg lijkt dankzij twee nieuwe bestuursleden verzekerd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »