Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.

Er namen twee groepen deel uit de Veurnse middelbare school. Een groep uit de D/A finaliteit 5 HT ontwierp een sta- en zitmeubel binnen de challenge design & produce. Binnen deze challenge behaalde de klas zilver in de categorie ‘realisatie en technische uitvoering’, zilver in de categorie ‘teamwork en communicatie’ en ten slotte brons in de categorie ‘overall winnaar’.

Praktijkervaring

Kevin De Bruyne nam deel met zijn klas 5 BSI (binnenschrijnwerk en interieur). “We deden mee in de challenge Inside The Box, waarbij de focus op het creatief, duurzaam en efficiënt inrichten van een kleine ruimte ligt”, zegt de 41-jarige leerkracht uit Middelkerke. “Het was de eerste keer dat we hieraan deelnamen. Ik werkte samen met mijn collega Bart Dedeyne. We begonnen met een brainstormsessie. Het was even zoeken tot een van de leerlingen met een lumineus idee kwam vanuit zijn praktijkervaring. Toen hij op zijn stage materiaal uit de bestelwagen moest halen, vond hij die vaak niet of niet meteen. Dat zorgde voor tijdverlies en inefficiëntie. Daarom wilden wij een camionette inrichten waar alles mooi in rekken en bakken ligt.”

“Dat was niet alles, want we wilden het nog naar een hoger niveau tillen door het functioneel te maken. We bedachten vier boxen op wieltjes waarmee je de werkplaats ook kan binnenrijden. Die box kan je dan als werktafel gebruiken, wat het welbevinden van de werkman ten goede komt. Zo evolueerde een lang proces tot een mooi resultaat. We werden hierbij geholpen door het peterbedrijf Customvan uit Poperinge.”

Bekroning

Met dit project mocht de klas naar het slotevent bij de firma Rogiers in Waregem. “Het was boeiend om dit mee te maken. De leerlingen ontvingen goud voor ‘teamwork en communicatie’, brons voor ‘ontwerp en technisch concept’ en brons in de categorie ‘overall winnaar’. Het was een mooie bekroning. Dit project vormt zeker een meerwaarde. Naast deze prijs vroeg er zelfs iemand of dit concept te koop was, wat een heel mooi compliment voor ons was. Ook volgend schooljaar staan we er zeker voor open om weer deel te nemen.”

The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »