‘t Zomert opnieuw bij Atelier Hortense: “Een gezellige, verborgen parel”

Atelier Hortense in Reningelst opent opnieuw haar tuinterras tijdens de zomermaanden. Er wordt uitgepakt met een zomerprogramma waarbij er brunch, ontbijtbuffet, maar ook optredens worden aangeboden.

Hortense is de grootmoeder van zaakvoerster Greet Six. Hortense was getrouwd met Camiel Six. “Mijn grootouders hadden een maalderij in Reningelst. We zijn in 2019 met ons taartatelier naar de oude maalderij verhuisd, net naast onze woning. We hebben de maalderij volledig verbouwd en een nieuwe bestemming gegeven. Als eerbetoon aan mijn grootouders kozen we de naam Atelier Hortense”, vertelt zaakvoerster Greet Six.

Taartatelier

Atelier Hortense is een taartatelier. In de verbouwde maalderij maakt Greet ambachtelijke taarten, heerlijk gebak en zoete lekkernijen. Je kan de taarten en het gebak bestellen en meenemen of ter plaatse opeten. “Er is een ruim en gezellig koffiehuis. Je zit er met een dampend kopje koffie en een lekker stukje taart tussen de oude, industriële machines. Een combinatie van nostalgie en heerlijk hedendaags genieten. Atelier Hortense is ook een eethuis, een gezellige plek waar je kunt komen lunchen of brunchen of genieten met familie of vrienden.”

Hangmatten en bloemen

Deze zomer kan je in Atelier Hortense terecht op het gezellige tuinterras. “Het is een leuk ingesloten tuinterras met een paar hangmatten en veel bloemen. Met kinderen is het veilig en afgesloten. We kiezen ervoor om extra in te zetten op de zomer met een tuinterras door de gezelligheid. Het is een verborgen parel. Er zijn leuke schaduw- én zonplaatsjes.”

‘t Zomert in Atelier Hortense met een leuk zomerprogramma. Op 7 en 4 augustus kan je er brunchen. Bij mooi weer is dat buiten. “Een ontbijtbuffet wordt aangeboden op 18, 19, 20 en 21 juli (Nationale Feestdag). Ook hier is dat bij mooi weer buiten. Op zondag 21 juli is er ook een avond- en tuinfeest met optreden en doorlopend keuken. Op zondag 28 juli organiseren we een rommelmarkt vroeg ontbijt en doorlopend keuken.”

Atelier Hortense, Pastoorstraat 13+ in Reningelst, is geopend op volgende feestdagen: 11 juli, 21 juli en 15 augustus. Reserveren kan via [email protected] of 0476 25 01 36.

Info: https://atelierhortense.be/

The post ‘t Zomert opnieuw bij Atelier Hortense: “Een gezellige, verborgen parel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »